Nedjelja , 20 Januar 2019
Početna / Zabava / Slike / Šta smanjuje muškost za jedan centimetar…??!

Šta smanjuje muškost za jedan centimetar…??!

Ovo do sada verovatno niste znali

O polnim organima kao da baš nikad ne nedostaje tema, a ni interesovanja čitalaca.. Ovaj put je glavna tema penis. Ovo je 16 činjenica o njemu. Ko zna, možda nešto novo naučite. Ako je verovati studiji objavljenoj u “Journal of Sexual Medicine”, kod gotovo 20 posto muškaraca penis u erekciji dugačak je manje od 12,5 centimetara. Prosek je 14 cm.

 

Neki muškarci imaju relativno kratak penis u opuštenom stanju, ali kod erekcije poraste do neslućenih dužina. S druge strane, postoje muškarci koji se mogu pohvaliti velikim polnim organom dok je opušten, ali nakon erekcije nije impresivno velik kao što bi mnoge žene očekivale. Samo šest posto muškaraca koristi ekstra velike kondome, tvrde proizvođači. Većina muškaraca podcenjuje veličinu svog penisa.

 

Pušenje cigareta može vremenom da smanji penis za centimetar jer uzrokuje oštećenje krvnih sudova, a samim time i smanjenje dotoka krvi u penis. Suprotno ustaljenom mišljenju, ne postoji veza po kojoj bi se veličina muškog polnog organa mogla proceniti na osnovu visine muškarca ili dužine njegovih stopala. Većina majmuna ima penisnu kost koja drži njihov organ uspravno dok se ljudi oslanjaju isključivo na krvni pritisak. Biolozima nije jasno zašto muškarci nemaju takvu kost, veruju da je polako nestala kako su se uspravljali – smetala im je dok su hodali.

 

Žene nekako instinktivno mogu da prepoznaju koji muškarac ima kvalitetniju spermu. Istraživači iz Španije pokazivali su ženama fotografije muškaraca – jedni su imali kvalitetnu, drugi osrednju, a treći lošu. Sve su izabrale one s kvalitetnom. Orgazam kod muškaraca traje prosečno šest sekundi. Kod ejakulacije sperma putuje brzinom od oko pet metara u sekundi. Samo jedan centimetar je najmanji izmeren penis. Njegovom vlasniku sigurno nije bilo lako. Horst Šulc oborio je rekord u daljini izbacivanja sperme – neverojatnih 5,48 metara.

 

Postoji krema za lice koja se proizvodi od kožice s vrha penisa. Koža od nje navodno blista. Ali, nije jasno, ko bi želeo da ima na licu deo nečijeg polnog organa. Muškarci mogu da imaju spontanu erekciju tokom dana koja ne mora imati nikakve veze sa seksualnim uzbuđenjem. Noćne erekcije su česta pojava, a neki mogu da imaju po pet u jednoj noći. To se često javlja tokom REM faze spavanja. Stručnjaci veruju da tada mozak prestane da ispušta hemikalije koje inače suzbijaju erekciju. Muškarci uglavnom polako gube osetljivost penisa s godinama života, a do osetnijeg pada dolazi nakon 65. godine – ne mogu da kontrolišu erekciju. –(Espreso.rs/24sata.hr)-

 

Razine testosterona, muškog spolnog hormona, imaju tendenciju opadanja nakon navršavanja 40. godine života, a razine testosterona godišnje opadaju po stopi od 0,3 posto. Niska razina testosterona uzrokuje niz učinaka te utječe kako na opće seksualno ponašanje i apetit, tako i na samu učinkovitost penisa. Osim toga, većina problema u reproduktivnom i spolnom zdravlju javlja se s godinama, piše webmd.com S porastom dobi većina muškaraca otkriva kako je potrebno više truda i vremena kako bi se seksualno uzbudili i postigli erekciju. Osim toga, dulje vremena je potrebno i kako bi doživjeli orgazam i postigli drugu erekciju. Baš kao i kod ostatka tijela, tonus mišića u penisu sklon je popuštanju tijekom godina, otežavajući dobru erekciju. Volumen sjemena i kvaliteta sperme opadaju s godinama, a u starijoj životnoj dobi muškarci nerijetko pate od erektilne disfunkcije ili impotencije. Zbog slabljenja mišića mokraćnog mjehura i povećanja prostate, mlaz urina vrlo često je smanjen kod starijih muškaraca.

Prosječno muško novorođenče ima penis duljine oko četiri centimetra. Penis ne raste sve do pete godine života, a promjene u veličini su vrlo malene sve do početka puberteta. Otprilike pet godina nakon početka puberteta, obično u dobi od 17 do 22 godine, većini muškaraca penis doseže svoju predviđenu veličinu te s izlaskom iz puberteta, baš kao i ostatak tijela, prestaje rasti.  Postoje dva načina kojima se veličina penisa može smanjiti s godinama. Poveći broj muškaraca se tijekom godina udeblja, a kako se masnoća akumulira u donjem dijelu trbuha, zbog ispupčenog trbuha penis vrlo često izgleda manji i kraći. U ovome slučaju očito rješenje je dijeta i režim vježbanja.

No činjenica je da se duljina i debljina penisa doista mogu smanjiti tijekom godina, a iako te promjene nisu dramatične, ipak su vidljive. Prema Irwinu Goldsteinu, uredniku magazina The Journal of Sexual Medicine, ako je penis u tridesetim godinama duljine oko 15 centimetara, do 60-ih ili 70-ih godina mogao bi biti kraći, oko 12 centimetara. Ovo smanjenje tijekom godina često je uzrokovano postupnom izgradnjom neelastičnog kolagena unutar omotača koji okružuju dvije komore (corpora cavernosa) te sporim taloženjem masnih tvari unutar arterija penisa, što dovodi do oslabljenog protoka krvi (ateroskleroza). Kao rezultat smanjenog protoka krvi tijekom godina, glavić penisa postupno gubi svoju blijedoružičastu boju, što dolazi zajedno s postepenim gubitkom stidnih dlaka. Zbog neravnomjernog nakupljanja tkiva kod nekih muškaraca, penis tijekom godina postaje zakrivljen. Poznata pod nazivom Peyronijeva bolest, javlja se najčešće u srednjim godinama. Može uzrokovati bolne erekcije i otežati spolni odnos, a stanje može zahtijevati operaciju.

Nekoliko znanstvenih istraživanja potvrdilo je da s godinama kod velikog broja muškaraca penis postaje slabije osjetljiv, a to objašnjava i činjenicu da je s godinama mnogim muškarcima teže postići erekciju i doživjeti orgazam Prema Goldsteinu, testisi se smanjuju nakon 40. godine života. Dok testisi kod 30-godišnjeg muškarca mogu biti promjera tri centimetra, kod 60-godišnjaka taj promjer može iznositi svega dva centimetra.


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Mačke koje će nasmijati čak i najgrublju osobu

Mačke ne poštuju zakone prirode. Ako to niste znali onda očito ne znate ništa o …

Powered by moviekillers.com