Nedjelja , 20 Januar 2019
Početna / Zabava / Slike / PRIČA O DVA GOLUBA KOJA SVE OBJAŠNJAVA: Čita se za pola minuta, A POUKA OSTAJE VEČNO!!!

PRIČA O DVA GOLUBA KOJA SVE OBJAŠNJAVA: Čita se za pola minuta, A POUKA OSTAJE VEČNO!!!

Stajala dva goluba na grani jednog drveta i gledala kako razbojnici pale kuću jednog poštenog čoveka.Jedan golub odmah odleti do reke, u svoj kljunić zahvati vode koliko je mogao, pa doleti do kuće i polije po vatri. Nastavi to da radi još mnogo puta iako, zbog činjenice da je tako mali, nije bilo nikakvih efekata na požar.

Drugi golub sve je to mirno gledao i, kada mu je dojadilo, doleteo je do svog prijatelja. – Zašto to radiš kada nema smisla? U tvoj kljun može da stane tek jedna kap vode. Nikada nećeš ugasiti požar? – pitao je prvog goluba. – Možda ne mogu da ugasim vatru sam, ali hoću da se zna na čijoj sam strani bio – odgovori golub i ponovo odlete do reke. (dnevno.rs)

 

Došao Perica u školu poslije raspusta i pita njega učiteljica: Perice kako ti je bilo u Engleskoj? Perica odgovori: I’m not Perica, i’m John. Učiteljica: Dobro Johane, kako ti je bilo u Engleskoj? Perica odgovori: Doručkujem pa na verandu, ručam pa na verandu, večeram pa na verandu i tako svaki dan. Učiteljica: Pa bilo ti je dosadno ali hajde. Učiteljica pita Maricu: Marice ,kako je tebi bilo? Marica odgovori: I’m not Marica,i’m Veranda.

Doktor se svađa sa ženom za doručkom, ne može je nadgovoriti pa će: -Ma ti uopšte nisi dobra u krevetu!!! Ustade, zalupi vratima i ode na posao. Negdje oko dva sata ipak nazove ženu, želeći da se izvini Ali prošlo je dosta vremena dok s druge strane žena nije dignula slušalicu. – Zašto ti je toliko dugo trebalo da se javiš? – upita je. – Bila sam u krevetu. – Šta si radila u krevetu u dva sata popodne!? – Tražila drugo mišljenje!

Usred vrućeg ljetnog dana vidio Mujo fontanu i odluči se okupati u njoj go dok niko ne gleda. Uzeo on i sapun sa sobom. Naišle tri plavuše, a Mujo se počne pretvarati da je kip. Skamenio se, a sapun stavio u usta. Ali, plavuše se također odluče okupati. Tako se one svuku i uđu u fontanu. Jedna vidi sapun u Mujinim ustima, potegne Muju za ku””c, a on ispljune pola sapuna. -Dođe druga plavuša i potegne Muju za ku””c, a on ispljune i drugu polovicu sapuna. Došla i treća na red pa i ona potegne Muju, a sapuna nigdje. Potegne još jednom i veselo veli drugim plavušama: – Gle, ja sam dobila tećni!

Došao Mujo u afričko selo kao volonter, da pomogne ljudima naučiti kako se obrađuje zemlja. Dobro se snašao, a sljedeće se godine u selu rodi bijelo dijete. Pozove poglavica Muju pa mu kaže: – Slušaj Mujo, ti si tu došao da nas nešto naučiš, a ne da spavaš s našim ženama! Mujo se počne braniti: – Nisam ja, jarane, to ti je tako prirodno … Vid’ one jariće tamo, svi bijeli a samo jedan crn! Poglavica se skupi i tihim glasom zaključi: – Slušaj, Mujo, da zaboravimo mi ono o našim ženama …


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Mačke koje će nasmijati čak i najgrublju osobu

Mačke ne poštuju zakone prirode. Ako to niste znali onda očito ne znate ništa o …

Powered by moviekillers.com