Subota , 20 April 2019
Početna / Tehnologija / Kompjuteri / Preporuka nedjelje: Apple iPhone SE 16 GB

Preporuka nedjelje: Apple iPhone SE 16 GB

iPhone SE

Ove sedmice vam donosimo fantastičnu preporuku za jedan od najpopularnijih mobilnih telefona, a koji je odnedavno upotpunio već ionako bogatu i raznosvrsnu ponudu  najnovijih i najtraženijih vrhunskih modela pametnih telefona u m:tel-u. Riječ je o Apple-ovom pametnom telefonu iPhone SE.

Kompanija Apple je ovaj svoj novi model nazvala “najmoćnijim 4-inčnim smartphone-om u istoriji”,  jer je svojevrsna mješavina dizajna “petice” i specifikacija “šestice” i još manja i jeftinija verzija najvećeg ponosa kompanije, iPhonea 6S i 6S Plus.

iPhone SE je prisvojio nevjerovatno popularan dizajn i dodatno ga unaprijedio. Izrađen od pjeskarenog aluminijuma, uz satensku glazuru, ovaj lagani i kompaktni telefon napravljen je tako da vam komotno staje u ruku. Matirane i zaobljene ivice i logo odgovarajuće boje nerđajućeg čelika daju završni pečat izgledu telefona.

Ima fenomenalni 4.0 inča Retina ekran po dijagonali, rezolucije 1136 x 640 piksela (~326 ppi) koji čini sve prikaze i slike živopisnim i oštrim. Srce iPhonea SE čini napredni 64-bitni čip Apple A9 koji će vam pružiti spektakularnu brzinu i odziv i procesor A7 čip sa integrisanim M7 koprocesorom kretanja. Posjeduje 2 GB RAM i 16 GB memorije za pohranjivanje podataka, a napaja ga Li-Po baterija od 1624 mAh.  Dimenzije iPhone SE su 123.8×58.6×7,6 mm, a teži svega 113 g.

Za potrebe fotografisanja posjeduje glavnu kameru od 12 MP koja snima nevjerovatne fotografije i 4K video zapise, dok opcija Live Photos udahnjuje život vašim slikama. Uz pomoć iSight kamere od 12 MP, možete biti sigurni da ćete snimiti oštre, detaljne fotografije poput onih snimljenih modelom iPhone 6s. Takođe, tu je i sekundarna kamera od 1.2 MP, a Retina ekran nije samo mjesto za pregled vašeg sadržaja već i blic za vašu prednju HD kameru, koji uz pomoć specijalnog čipa za ekran omogućava tri puta jači bljesak nego inače.

iPhone SE posjeduje napredne mogućnosti kamere: True Tome blic, 4K video snimanje, HDR, panorama ali i nevjerovatnu moć obrade, sve upakovano u neodoljiv dizajn, malih dimenzija, a velikih mogućnosti.

Svi Apple-ovi telefoni koriste poseban operativni sistem tzv. iOS, a ovaj koristi verziju iOS9, interfejs koji je izuzetno jednostavan za korišćenje, fantastičnih karakteristika i unapređene zaštite podataka/bezbjednosti.

Ukoliko ste dugogodišnji korisnik Android telefona, a želja vam je da postanete iPhone korisnik, onda vam prelazak nikada nije bio jednostavniji. Uz pomoć aplikacije Move to iOS, u samo nekoliko koraka možete prenijeti svoj sadržaj i automatski i bezbjedno upariti aplikacije sa vašeg Android telefona.

Ovaj model iPhone možete kupiti već po cijeni od 1 KM (sa PDV-om) uz tarifne opcije Moj Mix VIP i Open Quadro Premium, a više detalja o telefonu i informacija  o tarifnim paketima potražite na stranicama m:tel Webshopu  ili na m:tel prodajnim mjestima.


Source: Tehnologija

Komentari

Komentari

Pogledaj

Aplikacija Cambi pretvara fotografije u umjetnička djela

U moru aplikacija za fotografisanje, teško je pronaći one koje se po nečemu izdvajaju od …

Powered by moviekillers.com