Petak , 24 Maj 2019
Početna / Zabava / Slike / Pokvarenjaci jedni, ni u bioskopu nisu sigurne :D :D :D

Pokvarenjaci jedni, ni u bioskopu nisu sigurne :D :D :D

Zaposlio reketaš gluhonjemog momka da odlazi po pare u one radnje koje on reketira. -Gluhonjemi mu je bio potreban da ne propjeva policiji ko ga je poslao. I tako momak skupljao 4 mjeseca reket, kad reketaš zatraži da mu kaže gde je sakrio novac. -Ovaj počne nešto da mumlja, ali ga reketaš nije ništa razumo, pa pozove Milana, koji je znao jezik znakova, da mu prevede. -Pita Milan gluhonjemog: •Reci, gde su pare? Gluhonjemi odgovori jezikom znakova: -Nemam pojma! Kakve pare?! Milan kaže reketašu da gluhonjemi ne zna gdje su pare. Reketaš izvuče pištolj i nabije ga gluhonemom u sljepoočnicu. Ovaj se prestravi i kaže Milanu: -Pare su kraj kule zakopane kod drugog drveta s lijeve strane ulaza. Milan pažljivo sasluša i prevede reketašu: •On kaže da nema pojma gdje su pare i da ti nemaš petlju da povučeš obarač…

 

Vraća se Mujo s posla, svrati u cvjećaru kupi buket cvijeća za svoju Fatu. Žuri kući svojoj Fati i interesuje da šta je Fata spremila za večeru. Fata za 30 godina braka pripremila večeru i čeka svog Muju. Mujo onako s vrata kaže: -Fato, dušo, što si nam to lijepo napravila za godišnjicu?? -Vala ćevape Mujo moj. Donese Fata tanjur, na tanjuru velika lepina, dobro namočena i u njoj samo jedan mali ćevap. Mujo će iznenađeno: -Pa šta je ovo bona, samo jedan mali ćevap u ovol’koj lepini!? -E pa sad vidi kako je meni bilo 30 godina s tobom!

 

Mali Muj’ca dolazi iz škole i onako s vrata kaže mami Fati: Mama, mama, danas nam je nastavnica govorila o impotenciji, Ali je ja nisam ništa skonto. -Mama, šta je to impotencija možeš li mi po naši to objasniti? Fata razmišlja šta da kaže klincu od deset godina, pa objasni: -Sine Muj’ce, znaš li kako se igra bilijar.Mujca: – Znam mama igr’o sam s babom. -E, to je to sine kao da pokušavaš da kuhanim špagetima igraš bilijara.

 

Mujo i Fata su u braku već nekoliko godina, i jednog dana počnu oni razgovor uz jutarnju kavu o bračnim problemima. Nakon par minuta Mujo upita Fatu:  – Dobro, Fato, što bi ti napravila kad bi saznala da te ja varam s drugom?  Fata se zamisli i odgovori:  – Bogami, Mujo, stavila bi to u novine.  Mujo se nasmije i reče:  – E, Fato, taman bi to novine objavile  A Fata će na to:  – Bi Mujo, sigurno!  Mujo se još jače nasmije i upita:  – Pa šta bi napisala?  Fata ga mirno pogleda i reče: – Mujina dženaza će se održati sutra u 15 sati na gradskom groblju!


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Zoološki vrt gdje su ljudi u kavezima, a životinje slobodne

Mnogi od nas imaju divna sjećanja na posjet zoološkom vrtu u našem djetinjstvu…. …. Predivne …

Powered by moviekillers.com