Nedjelja , 21 Oktobar 2018
Početna / Zabava / Slike / Pokušao se našaliti ali bolje da nije :D :D

Pokušao se našaliti ali bolje da nije :D :D

Crnogorski borac za ravnopravnost spolova :  Zastupnik sam ženskijeh interesa i pristalica ravnopravnosti polova. Odnos prema ženama pokazujem prije svega u svojoj kući i prema svojoj  ženi. Ne bih želio da pomislite kako se hvališem, pa ću navesti  nekoliko istinitih primjera iz svog braka i života.  Naravno, ni kod mene nije sve idealno. Kao i u svakom braku, između  mene i moje žene ima sitnih nesuglasica. Ipak, sve uspijevamo da  regulišemo sporazumno:-Ako je bolesna, mogu da se okupam i sam. – Ako završi sve poslove, moze da štrika do mile volje.-Ako sampročito novine, odmah sjutradan može da ih čita i ona, pod uslovom da ne komentariše to što pročita.-Ako nijesam kod kuće, može da uključi radio ili TV čim počne jeftina struja. -Ako noću primijetim da sam otkriven, pokrijem se sam, a s njom o  tom propustu razgovaram u pogodno vrijeme. -Ako na pantalonama naiđem na dupli šav, ne prelazim odmah na  fizički obračun, već mirno pokušavam da utvrdim što je tome razlog: da  li je to znak da nije normalna, ili u obzir dolaze i druge  olakšavajuće okolnosti. Silu primjenjujem samo ako se iznerviram ili  se uvjerim da to radi namjerno.

-Ako se dijete prehladi, sama bira koga da bijem – nju ili njega.  Ako se kâ ljudi dogovorimo, kod mene sve more: -Može da kupi sve sto ja odobrim.  -Može da joj slučajno pregori sijalica.  -Može da pali ringlu i kad kuva kafu.  -Može da se kupa i kad sam ja loše raspoložen. -Može da se javlja na telefon ako ja nijesam kod kuće. -Može da se šminka, pod uslovom da ne kupuje šminku. -Može da pozove u goste svoje rođake, ali da pričaju tiho i da postoje ozbiljni razlozi za njihov dolazak. .Može da pegla i da pere prozore kad ona hoće, pod uslovom da uvijek sve bude čisto i opeglato. Trudim se da na pažnju uzvratim pažnjom: da je, kad zasluži, nagradim  i istaknem ono što je za isticanje. Nikad ne zaboravljam da je to moja  žena i da smo u svemu ravnopravni.

Našem petom djetetu i ona je smjela da predloži ime, koje zamalo nije usvojeno. -Za praznik uvijek sjedi s nama za stolom.  -Svaka tri mjeseca ćeram je da kupi novu metlu. -Ukoliko pronađu usisivače sa prigušivačem, i to ću joj nabavit’. Ovako smo mirniji ako prašinu skuplja rukama. -Jednom je rekla nešto sto mi nije bilo sasvim glupo, što mi se  skoro dopalo, čak mi je bilo i simpatično, što sam joj kasnije na  određeni  način stavio do znanja. Nasamo.-Da bi imala socijalno, prijavio sam je kao kućnu pomoćnicu. – Sredio sam joj da poslije podne može čuvat’ i tuđu djecu. -Često se događa da potegnem do kuhinje samo zato da bih ručao, ne  insistiram da mi se ručak uvijek servira u postelji. -Dva puta sam joj galantno ustupio okrajak.  -Mnoge obaveze preuzeo sam na svoja pleća: -Putovanja u inostranstvo, odlazak na godišnji odmor, izlaske u  kafane, sa društvom, a bogumi i sam…

-Brinem o njenom dostojanstvu. Trudim se da nikad ne povrijedim njenu ličnost: -Samo kad sjedim, ona stoji – čim legnem, ona može sjesti i nastaviti sa radom . -Nikad je ne istjerujem na ulicu – samo na terasu. -Kad je gađam tanjirom, i u najvećem bijesu vodim računa o tome da  ne okrnjim novi servis; za njeno dobro uveo sam plehane tanjire. -Da bih sačuva’ njen ugled, nikad je ne bijem pred djecom i gostima. -Pošto zbilja nema potrebe da perem noge svakog dana, i njene obaveze su smanjene na dva puta nedeljno.  Naravno, to nije sve. Nikada nijesam zadovoljan postignutim. Nikada neće bit’ dovoljno ravnopravnosti!

 


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Polako, nikada ne sudite o ljudima na prvi pogled!!!

Brat moje prijateljice je video moju sliku kod nje u telefonu i….poslao mi zahtev za prijateljstvo …

Powered by moviekillers.com