Utorak , 19 Februar 2019
Početna / Zabava / Slike / OVO NE SMIJETE IGNORISATI: Ako ste stalno žedni prijeti vam OVO opako oboljenje

OVO NE SMIJETE IGNORISATI: Ako ste stalno žedni prijeti vam OVO opako oboljenje

Ako stalno osjećate veliku i neutaživu žeđ, neovisno o vrućini, prehrani ili fizičkim i mentalnim naporima kojima ste izloženi, onda je trenutak da se zapitate o njezinom mogućem uzroku.

Mnogi ljudi dovedu sebe do bolesti zato što ne piju dovoljno vode, ali malo ko zna da konstantna žeđ može da sluti na opaku bolest.

Ako poslije velike količine tečnosti koju popijete i dalje osjećate žeđ, to vjerovatno nema veze sa hidriranjem. Istraživanja pokazuju da su neravnoteža elektrolita i problemi sa crijevama najčešće povezani sa opasnim bolestima srca, što može da uzrokuje žeđ. Ako stalno osjećate da ste žedni, opišite lekaru simptome, a on će vas možda uputiti kod kardiologa kako biste provjerili da li patite od određenih srčanih smetnji.

Stalna potreba za tečnošću povezana je i sa drugim oboljenjima, kao što su obična dehidratacija, dijabetes, kserostomija (sindrom suhih usta) ili anemija. Ako uz žeđ imate problem sa zamagljenim vidom, osjećajem umora, konstantno ste gladni i rane i ogrebotine teško zarastaju, moguće je da ste oboljeli od dijebetesa. Na anemiju – pored žeđi – ukazuju i vrtoglavica, umor, blijeda ili žuta koža, brz puls i znojenje.

Stalno osjećate veliku i neutaživu žeđ, neovisno o vrućini, prehrani ili fizičkim i mentalnim naporima kojima ste izloženi, onda je trenutak da se zapitate o njezinom mogućem uzroku.
1. Dijabetes

Smatra se da čak polovina oboljelih od dijabetesa nema postavljenu dijagnozu i ne uzima lijekove za šećernu bolest jer ne prepoznaje simptome.

Jedan od izraženih simptoma ovog oboljenja je stalan osjećaj žeđi, koji se javlja zato što organizam treba razgraditi veće količine šećera.

Osobe koje boluju od dijabetesa učestalo mokre, a posljedica je dehidracija koja vodi do stalnog osjećaja žeđi


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Uhhh, draga ovo čekam danima!!!

Zove Fata Muju: -Alo… -Alo dušo, šta ti je pita Mujo jer vidi ljutito kako …

Powered by moviekillers.com