Nedjelja , 21 Oktobar 2018
Početna / Zabava / Slike / Optičke varke, ne treba uvijek očima vjerovati!!!

Optičke varke, ne treba uvijek očima vjerovati!!!

Nije džaba ona izreka, ne vjerujte sve što očima vidite!! Zbog ovog videa koji je objavila ekipa „AsapSience“ na Jutubu shvatićete značenje rečenice ne vjerujte svemu što vidite.

16508576725843dd8fd89a4074359636_w640

Na početku videa pojavljje se crna tačka s jedne strane i crni plusić s druge. Sve što treba da uradite je da prekrijete lijevo oko i da gledate u plusić.

Dešava se to da ako se udaljavate od ekrana više nećete vidjeti tačku.

“To se dešava zbog ćelija na zadnjoj strani oka koje pretvaraju svetlost u signale koji onda odlaze u mozak. Njih nema na mestu gde se živci i krvni sudovi spajaju s okom i upravo zbog toga postoji ‘mrtvi ugao’ gledanja”, objašnjavaju u videu.

Još optičkih varki pogledajte u videu.

Dva jarana stara sjede u kafani i pričaju o danima kad su se oženili. Kaže Mujo Hasi, a rakija već je učinila svoje: -Jarane, meni je najdraže kad sjednem i gledam svoju svadbu unazad! Kako misliš, gledaš unazad? -Pa muzika ti vraća pare, janje se satavi, piće se može vratiti, a Bogami i moja Fata ode kući svojoj materi!!

Kasno u noći dok su spavali Haso i Mersiha zvoni telefon. Haso se lijeno protegne, dohvati slušalicu i kaže: -Halooo, tišina pa će Hao: -A otkuda ja znam to, Nisam ti ja jarane meteorolog??!! i ljuto spusti slušalicu. Štima se da zaspi a Mesiha će bunovno: -Ko je to bio?? -Ma nemam pojma, neka budala pita je li zrak čist???

Stari deda koji jedva hoda kupi Bingo. Izvlačenje binga i djed dobije premuju od 2 miliona maraka.
Nakon dan dva sjate se novinari i svi žele interviju sa djedom. Izlazi stari djed i svi ga u glas pitaju:
-Šta ćete uraditi sa dobitkom!!! -Samo ću napraviti gradski javni Wc. Svi ga u čudu gledaju i ništa im nije jasno. -A zašto Wc ima dosta boljih investicija upitaše ga?! Pa želim da se svako može posrati na moju sreću odgovori djed i vrati se u kuću


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Polako, nikada ne sudite o ljudima na prvi pogled!!!

Brat moje prijateljice je video moju sliku kod nje u telefonu i….poslao mi zahtev za prijateljstvo …

Powered by moviekillers.com