Nedjelja , 20 Januar 2019
Početna / Zabava / Slike / Nekada se pojave i pravi genijalci :D :D

Nekada se pojave i pravi genijalci :D :D

Malo crnog humora- Južno Afrička Republika u vrijeme apartheida. Jedan voz je iskliznuo iz šina i na lice mjesta je izašla komisija da ustanovi činjenično stanje. Inspektor ispituje mašinovođu: – Ne uspijevam shvatiti kako je došlo do iskakanja voza. Nalazimo se u ravnici, pruga je popuno ravna, bez okuka, sve okolo su polja žita. Kako se to moglo dogoditi?Odgovara mašinovođa: – Znate, preko pruge mi je pretrčao crnac. – Pa što onda, što ga jednostavno niste pregazili.– Pokušao sam, ali mi je pobjegao u žito.

Čovjek uleti u ordinaciju kod doktora i kaže: – Doktore, pomozite mi! Zabili su mi nož u leđa. Doktor smireno pogleda na sat i odgovori: – Žao mi je, sada je 2 i 20, a ja radim do 2. Prema tome moje radno vrijeme je završeno i ne mogu vas pregledati. Molim vas da dođete sutra u 8 ujutro. – Ali doktore, do sutra ujutro ću iskrvariti i umrijeti. Morate mi pomoći sada. Doktor, pomalo ljutito: – Lijepo i ljubezno sam vam objasnio da je moje radno vrijeme isteklo i da vam ne mogu pomoći. Kao što sam već rekao, dođite sutra. – Ali doktore, morate mi odmah pomoći. Ponavljam, imam nož u leđima i do sutra ću već biti na drugom svijetu. Doktor, sada već potpuno iznerviran i ljut priđe pacijentu, izvadi mu nož iz leđa, zabodu mu ga u oko i kaže: – Sada idite kod okulista, on radi do 3.

Nasukao se brod sa 30 mornara i jednom ženom na mali, pusti otok. Nakon što je prošlo mjesec dana, kaže žena:
– Ovako više ne ide, ja to više ne mogu da izdržim. I ubije se. Prođe još mjesec dana i kažu obeshrabreni mornari:
– Pa ovo doista nema smisla, nećemo više ovako nastaviti. Nešto se mora poduzeti. Iskopaju rupu u pjesku i sahrane ženu. Nakon što je prošlo slijedećih mjesec dana, kažu očajni mornari: – Ovako više ne ide dalje! Moramo nešto poduzeti da izađemo iz ove bezizlazne situacije. I otkopaju je!


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Mačke koje će nasmijati čak i najgrublju osobu

Mačke ne poštuju zakone prirode. Ako to niste znali onda očito ne znate ništa o …

Powered by moviekillers.com