Utorak , 19 Mart 2019
Početna / Zabava / Slike / Ne trošite novac na skupe kupke, šampone i ostalo…obični sapun je rješenje!!!

Ne trošite novac na skupe kupke, šampone i ostalo…obični sapun je rješenje!!!

Za održavanje higijene sasvim su dovoljni običan sapun i mlaka voda. Sve ostalo je suvišno i može da bude veoma  štetno.

Ako ste mislili da je sapunu mesto samo na lavabou ili u tušu, grdno ste se prevarili. Sapunje zapravo izuzetno multifunkcionalan i može da vam bude od koristi u bezbroj situacija.

Prirodno sredstvo protiv insekata na cvijeću- Ako vas nerviraju bubice koje se nakupljaju na lišću i cvijeću, ili ako vam one prave štetu na biljkama, ovo može biti idealan način da ih se otarasite. Jednostavno izrendajte polovinu sapuna, pa to ubacite u bocu vode. Tu mješavinu stavite u posudu s raspršivačem i isprkajte lišće vaših biljaka.

Lijek protiv ujeda insekata-  Insekti baš ne vole sapun. Naime, ovaj preparat koji smo koristili samo za pranje, može biti jako efikasan lijek protiv ugriza insekata. Ako vas je ugrizao komarac i to mjesto vas svrbi, samo protrljajte malo navlaženog sapuna preko ugriza. Osjetit ćete olakšanje istog trenutka.

Osvježivač fioka – Odaberite omiljeni miris sapuna, pa ga ubacite u fioku u kojoj držite donji veš ili čarape. Ovako će rublje poprimiti lijep miris, a svaki put kada otvorite fioku ćete osjetiti omiljenu aromu. Ovo je takođe sjajan način da se izbjegne onaj ustajali miris koji odjeća ponekad poprimi.

Odstranjivač fleka-  Imate upornu fleku koja jednostavno neće da se skine? Probajte ovaj trik sa sapunom. Fleku dobro istrljajte sapunom, pa ostavite da se sve osuši prije nego što ponovo operete.

Osvježivač obuće-  Ako imate problema s neugodnim mirisima u obući, što se jako često javlja ljeti kada se noge više znoje, onda vjerojatno koristite one skupe sprejeve za osvježavanje obuće. Dobra vijest je da umjesto toga možete slobodno da upotrijebite najobičniji sapun. U svaku cipelu stavite po jedan sapun, pustite da odstoji preko noći i ujutro će mirisati kao nove.

Jastuče za igle –  Ovo je posebno dobar trik za one žene koje vole da šiju, ali imaju naviku da gube igle. Naime, od običnog jeftinog sapuna možete napraviti jako lijepo jastuče za igle. Suv sapun umotajte u parče tkanine, vežite ljepljivom trakom i eto ga jastuče. Kada ih ne koristite, igle držite zabodene u sapun.

Lubrikant za rajsfešlus –  Sledeći put kada vam se rajsffešlus zaglavi, samo se sjetite da postoji jednostavno rješenje i ono se nalazi na vašem umivaoniku. Samo natrljajte malo sapuna sa zadnje strane zubaca i vidjet ćete da ćete zakopčati pantalone za tren oka.

Čistač noktiju – Prije nego što se uputite u kopanje po bašti, pređite noktima preko suvog sapuna. Dopustite mu da se nagomila ispod nokta, jer onda tu neće moći da uđe prljavština. A sapun se mnogo lakše pere od zemlje.   -blic.rs-

 


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Milojko (74) iz Požege već je bio penzioner kada se rodila Milijana (21), a zaljubljeni par već je zakazao svadbu! (FOTO)

Milojko Božić (74) iz Pilatovića i Milijana Bogdanović (21) iz Lučana ovih dana su najpoznatiji …

Powered by moviekillers.com