Subota , 25 Maj 2019
Početna / Zabava / Slike / Moj tata je pravi heroj!!! Sastav mališana koji je zatekao mamu i tatu kako se….

Moj tata je pravi heroj!!! Sastav mališana koji je zatekao mamu i tatu kako se….

Kada biste ovu priču čuli od nekog, sigurno biste pomislili da je vic, ali očito nije tako.

Pismeni sastav osmogodišnjeg dečaka sa engleskog govornog područja postao je pravi viral na društvenim mrežama. Zadatak na temu “Moj tata je heroj” ovog dečaka glasi ovako:  – Moj tata je heroj zato što je spasao moju mamu da ne ode na nebo. Moja mama bi umrla da moj tata nije bio toliko hrabar. To se dogodilo prošle nedelje. Čuo sam mamu kako viče u sobi “O, Bože, dolazim, o, Bože, dolazim”. Ja sam se toliko uplašio jer nisam želeo da moja mama umre, pa sam utrčao u sobu svojih roditelja. Noge moje mame bile su podignute uvis. Bog je pokušavao da je uzme sebi, a tata je bio na njoj i zadržavao ju je. On je to radio sve dok je Bog nije ostavio.

Dečak je zbog svoje iskrenosti dobio najnižu ocenu, a komentar nastavnika ili nastavnice na ovaj pismeni sastav bio je da mora da razgovara s njegovim roditeljima. Izvor: Zanimljivosti.

 

Mujo i Haso na aerodromu sjede i gledaju avione kako dolaze i odlaze. Kaže Mujo Hasi: -Jel’ bolan Haso, kaži ti meni kako neki ljudi mogu oteti avion a vidi koliko su oni golemi? Haso pogleda Muju pa će: -Joj Mujo jesi blentav, pa ne otimaju oni njih dok su na zemlji ovako golemi, već kad su gore na nebu malešni. Mujo klimne glavom i kaže: -Aha, sad kontam…

 

Gospođa lijepo građena ulazi u apoteku i traži da kupi otrov. Apotekar joj lijepo objašnjava budući da se radi o otrovu da mora ispuniti posebne formulare i da objasni zašto joj je potreban. Žena mu kratko kaže: -Ja želim da otrujem svog muža!! Apotekar iznenađen odmah joj kaže da mu je žao i da ne smije joj dati otrov. Žena vadi iz torbice fotografiju na kojoj se jasno vidi da njen muž leži sa ženom, a ta žena je apotekarova žena. Gleda apotekar u fotografiju i kaže joj: -Gospođo, nisam znao da imate recept, odmah ću vas uslužiti.

 

Fata malo ko slobodna ženska u selu. I često su joj govorili da joj je velika.  Odluči Fata da do pravo provjeri. Kupi veliko ogledalo i stavi ga na pod skine se i opkorači ogledalo. Taman da pogleda kad ulazi Mujo u sobu i pita Fatu:
-Šta to radiš bona Fato? Fata se brzo snađe i kaže: -Ma plešem Lambadu. A Mujo će: -Neka, neka, pleši, samo pazi da ne padneš u jamu.

 

Prodaje Cigo diplome fakulteta na buvljaku. Dolazi mlađi čovjek i pita koliko košta diploma medicinskog fakulteta.
-Buraz ko tebi 5000 eura! Mladić se premišlja pa kaže cigi: -Daj bolan cigo skupo je to meni nemam ja dovoljno.
Ja imam 3.500 i nemam više. Gleda cigo mladića, odmjera ga i na kraju kaže: -Može kume, al’ moram te onda malo priupitati da ne ode diploma u pogrešne ruke.

 

Policajac sjedi na konju ispred semafora, a pored njega mališan na svom novom motociklu. Policajac kaže mališanu:
-Imaš baš lijep motocikl, jel ti to tata ili djed kupip? -Jeste tata mi kupio! -E, pa kaži tati da je trebao da stavi štop svjetla na motocikl i poče da piše mališanu kaznu. Mališan uzima papir sa napisanom kaznom i upita policajca:
-A, jel’ vama taj konj poklonjen od šefa ili? Da bi malo umirio mališana kaže mu da jeste od šefa. -E, pa kaži svom šefu da stavi ku**c ispod konja, umjesto što je stavljen na konja.

 


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Komšija Mika ima rješenje za sve :D

Vraća se pijanac sa dočeka sav ispovračan kući i sreće komšiju Miku: “Zdravo komšija, kako …

Powered by moviekillers.com