Subota , 15 Decembar 2018
Početna / Zabava / Slike / Mali Ciga i tatko na stočnom sajmu :D :D

Mali Ciga i tatko na stočnom sajmu :D :D

Poveo Ciga malog sina na stočni sajam, gledaju oni šta sve ima…. kad mali Ciga povuče tatka za rukav i pokaže mu nešto: -Tato, tato, zašto ovaj čovek dira kravu za sise? Cigo se nasmeje pa kaže malcu: -Sine kravlje sise zovu se vime, a on to radi da vidi jel’ krava dobra, imal’ mleka. Sutradan ode Cigo u kafanu, pijucka kafu i rakijicu, kad eto ti malog Cige sav zadihan pa će: -Tato, tato, eno poštar ‘oče da kupi mamu!!!

 

Imao pop papagaja kojeg je jako volio. Kud god da je išao, uvijek ga je vodio sa sobom, kupovao mu svakojake đakonije, a u crkvi mu je bilo mesto pored oltara. Jednom prilikom pop je morao hitno nekud poslom, pa je papagaja ostavio kod kuće. Kada se vratio, imao je šta i da vidi. Njegov papagaj se izredao na svim komšijinim kokama. Za tako težak grijeh pop mu skroz ošiša ćubicu s glave i stavi ga pored ulaznih vrata crkve da služi. Dok bi vjernici ulazili u crkvu, stalno je morao da ponavlja: Muškarci desno, žene lijevo, a djeca u sredinu. Tako je bilo pred svaku misu, sve dok se na vratima nije pojavio jedan potpuno ćelav čovek. Papagaj graknu: Muški desno, žene lijevo, djeca u sredinu, a ti ćelavi što si je* o kokoške, stani tu pored mene!

 

Razgovaraju dva seljaka dok se odmaraju malo od težačkog posla. Kaže jedan od njih: Jesi li čuo za ovu fondaciju -Treće dijete-, kažu za treće dijete dobiješ donaciju od države 3000 eura? Drugi će: Da, ćuo sam i dobro je to natalitet nam je pao!! Prvi: Ma, razmišljao sam, napravim treće dijete, uzmem pare i kupim traktor, a dijete mi ostane za džabe!

 

Žale se Mujo Hasi: Moj jarane ja stvarno nemam sreće!! Haso ga pogleda nezainteresovano, al’ ga radi reda upita: -A što bolan Mujo, šta se sada desilo?? Pa jarane moj, odem ti ja u kafanu i cijelu noć pijem da bi zaboravio lik moje Fate. Dolazim ujutru onako pijan i otvaraju mi dvije Fate vrata. E to ti je kad te sreća napusti…

 

Oženio se Mujo, prošla prva bračna noć i ujutru vidi Mujo piše Fata nešto u tefter. – Šta to pišeš? – Ocjenjujem te, dobio si dvojku.  Mujo sutradan zapeo k’o sivonja i kada je Fata uzela tefter, pogleda joj preko ramena da vidi koju je ocjenu dobio, kad ono 3+. Uzme Mujo patike, trenerku, pa trčanje: vrelo Bosne, Trebević, tegovi… opet trčanje.  I tako mjesec dana, nabildao se k’o Švarceneger. Kad se dokop’o Fate, satima je nije puštao, i sutra u tefteru – čista petica.  Sutra Mujo ne prilazi Fati. Ni prekosutra. Ni za mjesec dana. Dva mjeseca. Najzad će Fata: Mujo, šta je, bolan?! Ka’ćemo opet? -Bjež’, bona, ne budali! Ko će da kvari zaključenu ocjenu!


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Auuu, izgleda pravo ga je naljutila!!! :D :D

Doživjeli Amerikanac, Rus, i Bosanac brodolom, te se nađu se na pustom otoku. –  Pecajući …

Powered by moviekillers.com