Srijeda , 24 April 2019
Početna / Zabava / Slike / I kad’ neko kaže “lako” je muškarcima!!!

I kad’ neko kaže “lako” je muškarcima!!!

Na raskrnici stoje Mujo i Haso i Haso, na jednoj strani Mujo a na drugoj Haso. Nailazi policajac i Mujo mu se učini sumnjiv pa ga pita: -Šta radiš ti na raskrsnici? -Ma vala ništa, čekam da se s nekim kladim! -Pa eto hajde sa mnom se opkladi ako imaš ušto. -Pa eto ako hoćeš kaže mu Mujo, hoćeš se opkladiti sa mnom u 100 km da imam tri jajeta. Konta policajac pa u sebi pomisli: -Ja budale, nema tog ko ima tri jajeta i pristane. Opipa Muju i naravno Mujo ima dva jajeta ko i drugi. Dobije opkladu, Mujo mu da 100 km i kaže mu ponovo Mujo: -A, hoćeš se sada opkladiti u 300km, da imam jedno jaje? Gleda ga policajac, ništa mu nije jasno maloprije pipo i vidio da Mujo ima dva i naravno odmah pristane. Ponovo opipa i opet isto Mujo ima dva jajeta. Isplati ga Mujo, a policajcu ništa nije jasno pa ga pita: -Jel’ bolan što se kladiš kad gubiš, evo 400km ja zaradi? A njemu će Mujo: -Jel’ vidiš onog čovjeka preko puta nas što stoji? -Vidim kaže policajac! -E, sa njim sam se opkladio u 2000km da ćeš me dva puta uhvatiti za jaja!!!

Jednog dana profesor na fakultetu je odlučio sa studentima započeti raspravu. Pitao je: -Je li Bog stvorio sve što postoji? Studenti su u glas rekli da jeste. -Baš sve?, pitao je profesor. -Da, sve, bio je odgovor studenata. -U tom slučaju, stvorio je i zlo, zar ne? Jer, zlo postoji, rekao je profesor. Studenti su zašutili, nisu imali odgovor na to pitanje. Profesor je bio oduševljen jer je pokazao da je vjera samo mit. Odjednom, jedan student je podigao ruku i pitao: -Mogu li ja nešto Vas pitati, profesore? -Naravno, odgovorio je profesor. -Postoji li hladnoća? -Naravno, kolega. Zar nikad niste osjetili hladnoću? -Zapravo, profesore, hladnoća ne postoji! Prema onome što smo učili iz fizike, hladnoća je odsustvo topline. Može se samo promatrati je li objekat ima i je li predaje energiju i svoju toplinu na druge objekte. Bez topline, predmeti su inertni, ne reagiraju. Znači hladnoća ne postoji. Mi smo stvorili  termin HLADNO da bismo objasnili odsustvo topline. -A tama?, nastavio je student. -Ona isto postoji, rekao je profesor. -Opet griješite, gospodine. Tama je potpuno odsustvo svjetlosti. Možemo proučavati svjetlost i osvjetljenje, ali ne i tamu. Nicolova prizma pokazuje mnoštvo različitih boja na koje se svjetlost razlaže u zavisnosti od valne dužine. TAMA je termin koji smo mi stvorili da objasnimo potpuno odsustvo svjetlosti. I konačno, student je pitao: -A zlo, profesore, postoji li zlo? Profesor je šutio. Student je nastavio: Bog nije stvorio zlo! Zlo je odsustvo Boga u čovjekovom srcu, ono je odsustvo ljubavi, čovječnosti i vjere. Ljubav i vjera su kao toplina i svjetlost. Oni postoje. Njihovo odsustvo dovodi do zla. Sada je profesor zašutio. Student se zvao Albert Einstein.

Sjedi Mujo i Momo u bašti kafane i pijuckaju pice. Momo ispije gutljaj pa će Muji: -Šta ti misliš Mujo šta je najgenijalnija stvar na svijetu? Mujo spremno odmah mu kaže: -Termos boca!! -Kako bolan termos boca, odakle ti sad to?? -Pa vako jarane, odem na more naspem hladno pivo, kupam se i opet nakon 15 minuta ono hladno. Odem na planinu naspem čaj ili kafu vruću, skijam se i poslije 15 minuta ona opet vruća -Pa, šta je tu čudno upita Momo? Kako bolan šta je čudno… pa kako ona zna kad treba biti hladno, a kad vruće???

U Bosni, Međureligijsko vijeće se sastalo i odluče da zasade drvo mira. Hrvat predloži kajsiju, ali protivi se i Srbin i Musliman jer ima ono KAJsija. Srbin predloži da posade breskvu ali ista stvar protivi se i Hrvat i Muslinam jer ima BREskva. Kaže njima Musliman: Hajde da posadimo vinovu lozu, nema ni kaj ni bre. Slože se oni i posade vinovu lozu. Prošlo desetak dana kad će Srbin Hrvatu: -Lijepo nas onaj Musliman zeznu!!! -Što pita Hrvat pa posadili smo vinovu lozu, a vino Muslimani ne piju. -Jest, ali vinova loza je zelena i još se obrezuje.


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

“Žena mora svako jutro da pojede ovo kako bi bila zdrava i mršava”

Kardiovaskularni hirurgdoktor Emir Solaković, privlači pažnju svojim izjavama o zdravom načinu života prije svega jer se …

Powered by moviekillers.com