Nedjelja , 20 Januar 2019
Početna / Zabava / Slike / E sada na lepo kaži šta je to…?? pitaju policajca na ispitu :D :D

E sada na lepo kaži šta je to…?? pitaju policajca na ispitu :D :D

Sretne Fata jaranicu u šetnji čaršijom, i nakon par minuta razgovor krene prema kćerima koje imaju, pa se Fata počne hvaliti: – Ma ona je super dijete, bila najbolji učenik, najbolji student… Trebala se puno odricat’, al’ je završila fakultet kao jedan od pet najboljih u generaciji. Odma’ je dobila pos’o u privatnoj firmi, pravo dobro, kao referent za početak, al’ je brzo do šefa dogurala … Eno je sad, pomoćnica direktora! – Kako tvoja mala? Mersiha slegne ramenima: – A i moja ti je Habiba švalerka jednog gazde u privatnoj firmi, al’ ti ja to ne znam tako lijepo ispričat’ k’o ti!

Kupi Mujo dva konja i nikako ih nije mogao razlikovati. Pozove on Hasu da mu pomogne. Haso razmišlja i razmišlja, pažljivo gledajući konje sa svih strana. – “Odreži rep jednom”. To Mujo i napravi, ali su se konji noću potukli i bezrepi je odgrizao rep ovom drugom. Opet dođe Haso i predloži da jednom otkine uho. Mujo to i napravi, ali su se opet konji potukli i opet bili isti. I opet dođe Haso i počne razmišljati i razmišljati, šeće se okolo, gleda u njih i tada kaže:– “Znaš šta Mujo, meni se čini da je ovaj bijeli ipak malo viši od ovog crnog.”

Ženili se Mujo i Fata i kad je sve prošlo, zasjeli svatovi za stolove na mezu i piće, pa dolazi svekrva do Fate i prijekornim joj glasom kaže:  – Fato, bona, sve je bilo lijepo, al’ ta ti vjenčan’ca nije baš nešto …  Fata je ošine pogledom i umilno odgovori:  – Ne brini ti ništa, sljedeći put bit će bolja!


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Mačke koje će nasmijati čak i najgrublju osobu

Mačke ne poštuju zakone prirode. Ako to niste znali onda očito ne znate ništa o …

Powered by moviekillers.com