Subota , 15 Decembar 2018
Početna / Zabava / Slike / Dobro je, još diše, odnijeću ga izliječiti!!!

Dobro je, još diše, odnijeću ga izliječiti!!!

 

Mujo i Fata odluče da se razvedu ali prvo moraju da se dogovore za malog Muj’cu ko će da bude staratelj. Na sudu im sudija kaže da svako od njih iznese razlog da njemu treba Muj’ca da pripadne kao staratelju. Fata kaže: Časni sude, ja sam ta koja je nosila dijete 9 mjeseci u stomaku i morala sam proći kroz bolni proces dok sam ga rađala i smatram da Muj’ci trebam ja biti pravni staratelj. Sudija je bio impresioniran tim odgovorom i tako da je došao red na Muju da da svoj razlog. Mujo kaže: U redu, uzmem ti ja novčić i ubacim ga u mašinu za piće, i kad piće izađe, čije je, moje ili mašinino??

 

Momo i Uzeir radili u Njemačkoj. Međutim razboli se Momo i poslije kratke bolesti umre. Troškovi prevoza iz Njemačke do Bosne preveliki i dogovori se on sa Habibom da kremiraju Momu. Donese Uzeir Momu kremiranog, ali kad je krenuo Habibi da preda urnu ispadne mu urna i Momo se raspe po čitavoj kući. Dosjeti se Uzeir otvori šporet i izvadi luga od sagorjele vatre natrpa u posudu i odnese Habibi. Habiba, evo ti tvoj Momo, a ja sad stvarno žurim pa se čujemo. Gleda Habiba u posudu sa urnom uzme papir i istrese urnu da malo popriča sa svojim Momom -Jao Momo moj. Pa što je to od tebe ostalo!? Samo pepeo i ljuske od jaja!

 

Haso je iskoristio sve bonuse za bolovanja, dolazi kod ljekara u medicini rada: Doktore treba mi neki dan bolovanja. -Može al’ moraš da uradiš analize,  kaže doktor i protrlja tri prsta – krv i … Znate doktore, ja krv vadim samo iz vene odgovori Haso savijajući ruku u laktu. Dobro, a onda ćeš … -kaže doktor, vidjevši da ga je ovaj dobro nasamario, da odeš kod našeg poznatog neuropsihijatra. U međuvremenu doktor pozove kolegu i ispriča da ga je Haso nasamario i da ga otkači. Kuc, kuc, na vratima kod neuropsihijatra … -Šta čekaš, ulazi i svlači se! Ne obraćajući pažnju na njega, doktor ga upita: Pa zar se još nisi još skinuo? -Evo odmah. Haso go ko od majke rođene stoji s rukama na međunožju i razgleda po ordinaciji. Doktor podiže glavu i dreknu: Šta se držiš dole?! A Haso će: -Pa, znaš doktore, … ja sam naviko kad dođem kod doktora da mu uvijek nešto donesem.

 

Vozi se Mujo seoskim putem i ugleda zanosnu plavušu kako stoji kraj automobila i neuspješno pokušava da promijeni izduvanu gumu. Stane Mujo, izađe iz auta i upita plavušu: Trebate li pomoć? Plavuša sretno uzdahnu i kaže: Molim Vas, možete li mi promijeniti gumu? Mujo zasuče rukave, prihvati se posla i za par minuta nova guma je na mjestu. Plavuša ga zahvalno pogleda i koketno upita: Jao, puno Vam hvala, kako da Vam se odužim? Da Vam dam nešto novaca ili da skinem gaćice? Mujo briše ruke, odmjeri je od glave do pete i sa smeškom kaže: Daj ti meni para, moja Fata je debela, nisam siguran da bi joj pasale tvoje gaćice!


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Auuu, izgleda pravo ga je naljutila!!! :D :D

Doživjeli Amerikanac, Rus, i Bosanac brodolom, te se nađu se na pustom otoku. –  Pecajući …

Powered by moviekillers.com