Subota , 23 Mart 2019
Početna / Zabava / Slike / Časne sestre ukrale pola miliona dolara i otišle kockati u Las Vegas

Časne sestre ukrale pola miliona dolara i otišle kockati u Las Vegas

Dvije časne sestre koje su radile u katoličkoj školi u Kaliforniji priznale su da su pronevjerile oko 500.000 dolara kako bi mogle da se kockaju u Las Vegasu, javlja BBC.

Sestre Meri Kruper i Lana Čang ukrale su novac iz katoličke škole u Kaliforniji, a da bi imale dovoljno veliku svotu za odlazak u kazino, uzimale su novac od donacija i uplaćenih školarina.

Mari je bila direktorka škole 29 godina, a Lana je u toj školi 20 godina držala nastavu. Veruje se da su krale više od deset godina. Njih dve odnedavno su u penziji.

Mary i Lana su izrazile kajanje zbog ovog postupka, a škola i crkva su odlučile ne dizati optužnicu protiv njih dvije. Prevara je otkrivena prije šest mjeseci, kada su njih dvije otišle u penziju, a na katedri počeli raditi novi profesori.

Kada se klupko počelo odmotavati, Mary je postala veoma nervozna i anksiozna zbog istraživanja. Prema navođenju osoblja škole, niko nije sumnjao da su njih dvije upletene u krađu.

Mary i Lana su razdvojene od početka istrage koja još uvijek nije privedena kraju. Slučaj je uskoro iznesen u javnost te je internet publika reagovala pozitivno, a neki su čak predlagali da se o ovome snimi film. IZVOR Klix.ba


Source: zgubidan.com

Komentari

Komentari

Pogledaj

Neko nauči a neko neće nikada :D :D :D

Voze se Mujo i Haso u malom propelercu, stavite iskopano i dosadan. Muji dosadila tušina, gleda …

Powered by moviekillers.com